Wie ben ik?

DANSEN,
Zijn met mezelf,
Zijn met de ander(en),
Zijn met de muziek,
Eenheid zoekend.


Ik heb altijd al gedanst. Om bij mezelf te zijn, om met anderen te zijn, om met de muziek te zijn. Na mijn hele kindertijd te hebben gedanst op de school Mouvement, volgde ik een opleiding hedendaagse dans aan het Conservatorium van Antwerpen om er in 2015 mijn diploma te halen.

Na die intense ervaring, kreeg ik zin om een veelheid aan andere lichaamsbenaderingen te ontdekken: shiatsu, martiale kunsten, traditionele dans (ivoriaans, indisch, …), slagwerk, stemwerk via meditatie. Ook reizen en ontmoetingen voedden mijn inspiratie.


In 2017 ben ik mede-oprichter van Macha Collective waarbinnen ik het hedendaagse dans duet “Nothing for the moment” mee creëer. Samen met mijn danspartner ontwerpen we een atelier rond lichaamsbewustzijn “In between” dat we in uiteenlopende conexten konden aanbieden: als installatie in een projectwoning “Allen migrant”, als teamdag binnen een bedrijf, als ateliers voor kinderen in samenwerking met Pierre de Lune. 

Recent ben ik ook koppeldansen beginnen ontdekken zoals de swing, de blues en de kizomba. De relationele en communicatieve dimensie van de dans zijn er essentieel en fascineren mij. Ik leer er ook dat wat door de Ander heen verschijnt, een spiegel van onszelf is, van ons eigen innerlijk.


Het luisteren naar de beweging die is.

Het huidige moment is belangrijk voor mij: die authentieke en artistieke wandeling waarbinnen de wijsheid van de improvisatie et het leven van de compositie in het moment hun plaats vinden.

Onophoudelijk het lichaam bevragend, zijn boodschappen, zijn herinneringen, zijn plaats… ben ik voortdurend op zoek naar evolutie, naar ontwikkeling. Ik leg veel belangstelling en nieuwsgierigheid aan de dag voor de innerlijke beweging, en voed mijn reflectie over levensritme, levenswijze, ruimte, plaats, tijd.

Ervan overtuigd dat lichamelijk welbevinden leidt naar een algemene vervulling van de persoon, bied ik shiatsu, seiki en chi nei tsang sessies aan, evenals atelier shiatsu-dans, shiatsu initiatie, volle maan kring.

Ik ben gecertifieerd door de Europese school voor massage, voor:

  • Shiatsu (herkend door UFPST)
  • Chi Nei Tsang
  • Ethiek en deontologie van de hulpverlening door aanraking
  • Tast-anatomie

Ik nam ook deel aan diverse stages:

Samenwerking

Bedankt aan:

  • Guillaume Chomé (fotos)
  • Maria Luiza Malú Grymonprez (zwangerschap foto)
  • Marielle Bauters (flyer)
  • Angélique de Lannoy (site web)
  • Kurt Degrieck (traduction)