Wie ben ik?

DANSEN,
Zijn met mezelf,
Zijn met de ander(en),
Zijn met de muziek,
Eenheid zoekend.


Ik heb altijd al gedanst. Om bij mezelf te zijn, om met anderen te zijn, om met de muziek te zijn. Na mijn hele kindertijd te hebben gedanst op de school Mouvement, volgde ik een opleiding hedendaagse dans aan het Conservatorium van Antwerpen om er in 2015 mijn diploma te halen.

Na die intense ervaring, kreeg ik zin om een veelheid aan andere lichaamsbenaderingen te ontdekken: shiatsu, martiale kunsten, traditionele dans (ivoriaans, indisch, …), slagwerk, stemwerk via meditatie, massages. Ook reizen en ontmoetingen voedden mijn inspiratie.


In 2017 ben ik mede-oprichter van Macha Collective waarbinnen ik het hedendaagse dans duet “Nothing for the moment” mee creëer. Samen met mijn danspartner ontwerpen we een atelier rond lichaamsbewustzijn “In between” dat we in uiteenlopende contexten konden aanbieden: als installatie in een projectwoning “Allen migrant”, als teamdag binnen een bedrijf, als ateliers voor kinderen in samenwerking met “Pierre de Lune”. 

In 2018 ben ik ook koppeldansen beginnen ontdekken zoals de swing, de blues en de kizomba. De relationele en communicatieve dimensie van de dans zijn er essentieel en fascineren mij. Ik leer er ook dat wat door de Ander heen verschijnt, een spiegel van onszelf is, van ons eigen innerlijk.

Na 4 jaar shiatsu opleiding, in 2019, creëer ik “Corps Accord”: mijn activiteit waarmee ik mijn passies, mijn talenten en mijn creativiteit kan naar voor brengen door behandelingen en workshops aan te bieden.

Shiatsu is een pad en ik blijf daarom opleidingen volgen om mijn beoefening te verfijnen en bepaalde methoden te verdiepen: Seiki, Fascia, Wonder Meridianen, Wellmother…

Meditatie, Yoga en Authentic Movement begeleiden mij ook op mijn pad. Familie en psycho-genealogie zijn ook zeer aanwezige aspecten in mijn leven.

Ik ben mama van Isaro (30/03/21) en Tomaini (21/04/23). De zwangerschapen en de geborten van mijn kinderen was een buitengewoon rijke en inspirerende ervaring. Sindsdien heb ik een deel van mijn werk gericht op vrouwen, moeders en de vrouwelijke cyclus. Ik wil graag vrouwen ondersteunen en verbinden door shiatsu, dans en ook inspiratie geven met mijn eigen ervaring om meer zachtheid en vertrouw te laten stromen.


Het luisteren naar de beweging die is.

Onophoudelijk het lichaam bevragend, zijn boodschappen, zijn herinneringen, zijn plaats… ben ik voortdurend op zoek naar evolutie, naar ontwikkeling. Ik leg veel belangstelling en nieuwsgierigheid aan de dag voor de innerlijke beweging, en voed mijn reflectie over levensritme, levenswijze, ruimte, plaats, tijd.

Ik ben gecertifieerd door de Europese school voor massage, voor:

  • Shiatsu (herkend door UFPST)
  • Chi Nei Tsang
  • Ethiek en deontologie van de hulpverlening door aanraking
  • Tast-anatomie

Ik nam ook deel aan diverse stages:

Samenwerking

Bedankt aan

  • Guillaume Chomé, Yvonnic Coomans de Brachène, Myriam Prickartz (fotos)
  • Maria Luiza Malú Grymonprez (zwangerschap foto)
  • Angélique de Lannoy en Sébastien Colla(site web)
  • Kurt Degrieck (traduction)
  • Jean Grauwels (plaats in Waterloo)
  • Mijn familie voor de steun in mijn projecten